Markedet i Trogir

 

Mer om Trogir

Med gamlebyen i Trogir som utgangspunkt, har du kort vei over broa for å komme til markedet på fastlandet. Markedet i Trogir holder høy standard, og det er et yndet mål for alle som besøker området. 

Mange av dem som besøker Trogir, velger å parkere på fastlandsiden like ved gangbrua (vist på bildet over) som fører over til gamlebyen. Når du er på denne parkeringsplassen, kan du enkelt finne markedet ved å gå langs kanalen 40 meter mot øst. Du kan evt. zoome deg inn på dette kartet over Trogir  for å se beliggenheten.

I Kroatia viser man frem sine markeder med stolthet, og Trogir er intet unntak. Bodene står tett, og varene er omhyggelig stilt ut for å vise kvalitet og godt utvalg. Frukt, grønnsaker, bær og nøtter finnes i både fersk og foredlede varianter. Noe er tørket, og noe er presset til olje eller drikk av ulike slag. Det meste er dyrket lokalt ved Trogir, eller i jordbruksområder i distriktet. Også alkoholholdige varianter av drikke tilbys.

På markedet finner du også boder som er spesielt tilpasset turister, og utvalget står i stil med tilsvarende boder andre steder i Europa. Har du glemt noe hjemme, kan du der få kjøpt T-skjorter, caps, håndklær, solbriller, kjoler, strandtilbehør og diverse (mer eller mindre nyttige) småting. Det er likevel matvarene som dominerer markedet.

Prisene på frukt og grønt er langt lavere enn i Norge. Epler får du for 10-15 kroner per kilo. Mandariner og bananer kan du få for omlag 10 kroner per kg, mens fersken ligger på omlag 20 kr. per kg. Utvalget er stort, og prisene varierer naturlig nok ut fra kvalitet og sort.

Mer om Trogir

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com