Ferie i Kroatia - Nin

Nin steinbro og byport mot øst

 

Mer om Kroatia

Romersk søyle i Nin

Nin er en helt spesiell landsby i Kroatia. Den ligger bare ca. 20 km. nordvest for Zadar og er et populært innskag både for dem som vil se Nin og for dem som ønsker å praktisere board-kiting. Byen har en lang historie, og den er plassert på ei øy som fortsatt har deler av den gamle forsvarsmuren inntakt.

Nin ligger østvendt på ei øy omgitt av rolig og grunt vann. Herfra ser man Pag i nord, og øya Vir ligger ligger bare et par kilometer mot nordvest. Hele øya er omgitt av forsvarsmurer som delvis er bevart og restaurert. Bosettingen på øya kan spores hele 10000 år tilbake i tid. Som tettsted regner man med at Nin ble av betyding for 3000 år siden, og er således en av de eldste byene langs Adriaterhavet.

byport mot sør i Nin

I Nin går man mellom vakre kirkebygg og ruiner fra ulike tidsepoker. Ruinene fra romertiden forteller om fordums storhet, og her fant man en gang det største romerske tempelet langs Adriaterhavet. Nin fikk senere stor betydning som religiøst senter da kristendommen spredte seg. Midt i byen ligger en vakker kirke som går under navnet "Det hellige kors` Kirke". Den omtales også som "Verdens minste katedral", og den ble bygget på 800-tallet. (Se evt. bilde av kirken og andre bilder fra Nin). To vakre steinbroer forbinder Nin med fastlandet. Her er det korte avstander, og flere mulighet til å kjøpe mat og drikke. Ved inngangen i sør er det også et marked. Salt-produksjon har vært viktig for byen, og det er et eget saltmuseum i byen i tillegg til et antikk-museum.

Boardkiting i Nin

The Queens Beac heter stranda som ligger på nordøstsiden av Nin. Her møter du en romslig parkeringsplass før du møter en sandbank som strekker seg ut i bukta. Her er det meget langgrunt, og det mest iøyenfallende er det store antallet ivrige board-kitere. For de utrente kan man også melde seg på kite-skole for å lære å beherske øvelsen.

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com