Ferie i Kroatia - Krk

 

Mer om Kroatia

På Kroatias nordlige kyststripe finner vi Kvarner-bukta. Nær fastlandet finner vi øya Krk som med sine 409 kvadratkilometer er den største av øyene i Adriaterhavet. 

Krk er lett tilgjengelig for turister. I nord er det broforbindelse til fastlandet, og øya har også egen flyplass ved byen Omisalj (avbildet nedenfor). Øya byr på et meget variert landskap og en rik historie. I nordøst finner vi den grunne og store bukta Soline der man har utvunnet salt siden oldtiden. I dette området finner man en rekke strender i et lite bebodd område av øya.  

Det var romerne som grunnla byen som nå heter Krk i ei bukt sørvest på øya (avbildet nedenfor). Etter at romerne måtte gi slipp på øya, har Krk hatt et nært forhold til Italia. Sist var fra 1480 da Krk ble styrt av Venezia. Denne perioden varte i 300 år, og mange av de historiske byggverkene på Krk stammer fra denne tiden. 

Helt sør på øya ligger byen Baska som er et meget populært turistmål. Byen tilbyr en to kilometer lang badestrand mot det varme og klare Adriaterhavet. På begge sider av Baska domineres landskapet av hvite og nakne klipper og knauser av kalkstein. Dette terrenget kjennetegner det meste av den sørlige delen av Krk og flere av øyene sør for Krk (se evt. kart over Krk).

I de store byene på Krk kan man finne det meste man forventer av en kroatisk kystby. Båtutleie, restauranter, gamle kirker og guidede turer til øyas attraksjoner. I landsbyen Rudine (nordøst på Krk) kan man besøke kalksteinsgrottene som ble oppdaget for vel 100 år siden. Mer om Krk og gjøremål på øya kan du finne på Holiday-krk.com. Der er det også flere bilder fra øya samt informasjon om overnattingsmuligheter.

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com . Bilder levert av holiday-krk.com