Ferie i Kroatia - Igrane

 

Mer om Kroatia

Igrane ligger vakkert og sentralt på den sørøstre del av Makarskarivieraen. Her finner man småbåthavner og ei lang og sørvendt strand som strekker seg mellom havneanleggene. 

Omlag åtte kilometer sørøst for Podgora, møter man bebyggelsen i Igrane som dominieres av det høye klokketårnet like ved hovedveien. Derfra strekker bebyggelsen seg sørover og nedover til ei halvøy som utgjør nordvestre del av bukta som utgjør en lange badestranda.

Klokketårnet er relativt nytt (1920), men i umiddelbar nærhet ligger eldre kirkebygg og forsvarsverk. Vakttårnet (Kula Zale) ligger over byen og ble bygget på 1600 tallet til forsvar mot tyrkere. Bosetting i Igrane kan spores helt tilbake til romertiden.

I våre dager er det sol og varme dager ved stranda som lokker turistene til Igrane. Butikkene finner man i sentrumsområdet nedenfor klokketårnet der ny og eldre bebyggelse ligger side om side. Også i denne riviera-byen satses det på ferieleiligheter både i sentrum og langs badestranda. Landsbyens øverste del er dominert av olivenlunder som strekker seg fra kysten og oppover i det skrående terrenget.

Den lange badestranda har strandpromenade i bakkant der man også finner kafeer og restauranter. Blir det folksomt på stranda, finnes det ei lita strand sørøst for båthavna og parkeringsplassen. Deretter følger et stykke med mer steinete kystlinje før enda ei strand åpenbarer seg nær nabylandsbyen Zivogosce.

Igrane har på mange måter det samme som man finner i andre feriebyer langs rivieraen, men atmosfæren er roligere og tilbudene til turistene ligger litt mer spredt langs stranda. Ønsker man å se mer av rivieraen, ligger den vesle landsbyen Drasnice bare fire kilometer mot nordvest, mens Makarska ligger mindre enn en halvtimes kjøretur oppover langs rivieraen i samme retning.

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com