Ferie i Kroatia - Drvenik

 

Mer om Kroatia

Drvenik er en liten by på den sørøstre del av Makarskarivieraen. Her finner man bademuligheter og en populær båtforbindelse til øyene Hvar og Korcula.

Egentlig strekker Drvenik seg over to bukter, der det meste skjer i den nordvestligste delen der fergeforbindelsen også er. Drvenik ligger sentralt til, med bare en halvtimes kjøring til Makarska og en kort båttur til Sucuraj på øya Hvar. Med båtforbindelse også til byen Korcula, blir Drvenik et ypperlig utgangspunkt for øyhopping.

Mens den østligste delen av bukta er forbeholdt fergeleiet, består resten av ei lang badestrand og ei småbåthavn i den vestligste delen. I høysesongen kan det være trangt om plassen på stranda. Med sine knappe 500 fastboende, blir befolkningen mangedoblet i turistsesongen. Landsbyen skal inneha over 1600 sengeplasser fordelt på villaer, leiligheter, hotel og pensjonat. Turismen er dermed en viktig næring for mange av de fastboende.

Langs strandkanten følger en rekke med bartrær før strandpromenaden med sine salgsboder og kafeer overtar. Store deler av gata som går nærmest den sørvendte stranda er stengt for biltrafikk. I bakkant av stranda strekker bebyggelsen seg bakover mot hovedveien og fjellkjeden Biokovo. 

Det slakke trerrenget inneholder en rekke leilighetskompleks og koselige gater som er langt mindre travle enn ved stranda. Der terrenget stiger, ser man også flere olivenlunder. Trafikken i forbindelse med fergeleiet er lite merkbar.

 

I høydene bak landsbyen kan man se rester etter forsvarsverk fra 1600-tallet og ei gotisk kirke der deler stammer fra 1400-tallet. Se også bilder fra Drvenik.

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com