Ferie i Kroatia - Drasnice

 

Mer om Kroatia

Drasnice er en av de minste feriebyene på Makarskarivieraen. Landsbyen ligger like nedenfor hovedveien, og her fristes man av et lite samfunn som tilbyr strender og båtliv med Adriaterhavet som nærmeste nabo.

Drasnice er av de mindre landsbyene man finner på Makarskarivieraen. Ei drøy mil sørøst for Makarska; midt mellom Podgora og Igrane, passerer man neset der man ser det lyse spiret til en modrene kirken. Tar du av fra veien, vil du finne en smal gate mot nordvest med lyse leilighetskopleks på hver side. Bebyggelsen ligger tett inntil det skrående landskapet, og derfor også helt nede ved sjøen. I motsatt retning finner man flere hus og leilghete, og midt i området ligger småbåthavna. Det er tre strandområdet i Drasnice, og det ene ligger sør for båthavna.

Havna i Drasnice

Man vet at området har vært bosatt de siste to tusen årene, og det finnes rester fra bosetting i selve Drasnice fra middelalderen. Gravplassen ved sjøen har vært brukt i mange hundre år, og hørte til en kirke som ble ødelagt av jordskjelv i 1794. Det er flere eldre kirker i området, og disse er blant de fremste kulturminnene i Drasnice. 

Et jordskjelv så sent som i 1962 førte til en fornyelse av bebyggelsen, og veien langs rivieraen ble også bygget dette året. Innbyggerne levde tidligere av jordbruk (druer og oliven) og fiske, men den nye veien og interessen fra tilreisende, skapt en ny og viktigere næring for de fastboende; turisme. Mellom Drasnice og hovedveien kan du se rester av steinhus og steinmurer som delte opp olivenlundene.

Nedenfor ser du ei gate med flere utleieleiligheter, og det finnes ganske mange av dem i den langstrakte landsbyen. Strandkanten ligger like nedenfor gata. Post, bakeri og butikk finnes i landsbyen.

Leiligheter i Drasnice

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com Foto: Magnus Tangen