Ferie i Kroatia - Brela

Strand i Brela

 

Mer om Kroatia

Kirke i Brela

På den nordvestre enden av Makarskarivieraen ligger byen med rivieraens fineste badestrand; Brela. Feriebyen ligger tett ved sjøkanten, og den langstrakte bebyggelsen strekker seg over flere bukter og strender. Brela omtales gjerne som rivieraens perle.

Brela ligger like ved (og i gangavstand til) Baska Voda, og det er da omlag 15 minutters kjøring til Makarska. Med hovedveien godt i bakkant av byen, ligger Brela skjermet fra den travle sommertrafikken langs rivieraen. Veiskulderen til den korte og svingete veien ned til sentrum blir også benyttet som sårt trengte parkeringsplasser. Se evt. kart over Brela.

Det første man møter i Brela er kirken (Gospe od Karmela) fra 1715. Deretter følger bykjernen der leilighetskompleks og forretningslokaler ligger side om side. Her er avstandene korte, og man finner alt det nødvendigste på et lite område. Kafeer, butikk og bakeri er lett tilgjengelig, men det er strendene og strandpromenaden som lever mest i høysesongen.

Brela - Kroatia

Nedenfor sentrum ligger en strandpromenade som ligger dels i skyggen av bartrærne som er plantet mellom stranda og promenaden. Langs - og delvis på - promenaden ligger restauranter og salgsboder. Avstanden mellom middag og bading er meget liten målt i meter. Mellom bebyggelse og hoteller finner man grønne lommer med barskog og svalende skygge på varme sommerdager. Selv om strendene er mange og lange, blir det trangt på de mest sentrale områdene i høysesongen. Det er også populært å leile leilighet i Brela.

Nedenfor sentrum ligger også ei lita småbåthavn. Her er det også flere muligheter når det gjelder tilbud om aktiviteter i sjøen. For dem som ønsker en båttur, kan man melde seg på et tur der man besøker Jelsa (på øya Brac) og Bol (på øya Hvar). Se evt. flere bilder fra Brela.

Brela

Badestrand i Brela

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com