Ferie i Kroatia - Vodice

 

Mer om Kroatia

Vodice har en historie som strekker seg tilbake til romertiden. I dag er Vodice en vakker havneby der turisme utgjør den viktigste næringen. I byen som ble tuftet på fiske og jordbruk, bor det i dag omlag 10 000 innbyggere. Vodice er et av de mest populære feriemålene på denne delen av den kroatiske kysten, og i sommerhalvåret er byen et yndet mål for turister (se evt. kart over Vodice).

Flyr du til Split, vil det ta halvannen times kjøring mot vest-nordvest før du kommer til Vodice. Du er da ikke langt borte fra byen Sibenik som ligger 13 km. mot øst. Mange tilbyr utleie av leilighet i området.

Som i mange andre kroatiske havnebyer har også Vodice severdigheter (og ruiner) som stammer fra eldre tider. Av disse kan det nevnes kirker samt tårn og rester fra gamle bymurer. Kultur og historie får man også overvære under arrangementene i byen. Vodice kan "turisme", og her er det meste lagt til rette for en flott ferie. 

Havneområdet er byens hjerte, og der finner du en rekke restauranter og kafeer. Om kveldene høres toner fra diskotek og nattklubber. Den store havna gjør også byen attraktiv for dem som kommer sjøveien. Butikker, (suvenirbutikker) og salgsboder er et fast innslag i slike havnebyer, og like selvsagt er salgsboder for frukt og grønt.

Bademulighetene i Vodice er mange og varierte. I selve byområdet er det helst betong som er underlaget, og det er trangt om plassen i sesongen. Beveger du deg litt bort fra sentrum, vil du finne klassiske småsteinstrender. Jo lengre bort fra sentrum du kommer, jo bedre plass er det på strendene. Vil du bort fra sentrum, kan du også ta taxi-båt ut til øyene Logorun og Tijat. Det går også ferge til øya Prvic. Båtliv og vannsport er en viktig del av tilbudet til turistene.

Leiligheter, villaer, campingplasser og hotellrom er det rikelig av i Vodice. Byen har stor kapasitet når det gjelder sengeplass. Dens sentrale beliggenhet nevnes også i forbindelse med mulighetene for en dagstur til nasjonalparken Krka.

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com . Bilder: Morten Vea