Kroatia - Badestrendene

 

Mer om Kroatia

Badestrendene i Kroatia

Ferie er for mange synonymt med sol og bading. Dette får man også i rikt monn i Kroatia. De lengste og bredeste strenden finnes langs Makarskarivieraen. Hele denne kyststrekningen består av store og små bukter og viker med strender; kun avbrutt av små nes og partier med fjell og lave klipper. I byer som Podgora, Tucepi og Baska Voda, finner du lange strender som følger hele byens lengde. Strendene nedenfor sentrumsområdene brytes bare av nødvendige moloer til mindre havneanlegg. I de fleste av feriebyene langs rivieraet er det bygget en strandpromenade like ovenfor stranda. Promenaden er gjerne omgitt av trær på begge sider. 

Badestrand Medena - Kroatia

Strendene i Kroatia består av småstein. Dette får strendene til å virke veldig rene. Steinen er ikke skarpe, så man trenger ikke badesko for å ta seg en dukkert. Skal man gå tur langs stranda kan det likevel anbefales å bruke fottøy da dette er mer behagelig i lengden. 

Badestrand i Podgora - Kroatia

Badetemperaturen holder seg godt utover høsten, og i slutten av sesongen (oktober) er det fremdeles rundt 20 grader i vannet. Også på Trogir-Split-rivieraen er det rikelig med småsteinstrender, selv om mange av strender er små. Like vest for Trogir ligger Medena som er et turistområde med ei lang strand.

Småsteinstrand i Kroatia

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com