Ferie i Kroatia - Rogoznica

 

Mer om Kroatia

I den sørligste delen av Sibenik-Knit-distriktet ligger Rogoznica vakkert omgitt av øyer og bukter. I dag er Rogoznica en populær turistby med en stor marina, men fastlandsdelen av landsbyen har en bosetting som kan spores tilbake til 1300-tallet.

Den dype bukta har gjort Rogoznica til et ideelt sted for dem som ankommer havna i dyptgående fartøy. Den store og lune marinaen (Marina Frapa) rommer flere hundre båtplasser, og her ligger store verdier fortøyd på rekke og rad (se kart over Rogoznica). Nord for marinaen er det et strandområde før man kommer inn i selve sentrum.

Fra sentrum går ei bro over en molo til en annen del av Rogoznica (som vi ser på bildet nedenfor, med fastlandsdelen i bakgrunnen). Her finner man lange kaier og rikelig med spisesteder og butikker. På restaurantene viser man stolt frem sin sjømat som lenge har stått sterkt i den gamle fiskerlandsbyen. På denne øya ligger også postkontoret (se evt. flere bilder fra Rogoznica).

Velger man å spasere litt overfor strandgaten, kommer man inn i trange smau og gater der hus fra ulike tidsepoker er flettet sammen. I bakkant av postkontoret - på en høyde - finner man også ei vakker bykirken; tilegnet St. Nikolas. Velger du å gå litt opp fra strandpromenaden, kommer du inn i trange smau der steinhus fra ulike epoker står tett. 

I utkanten av Rogoznica bygges det en rekke nye leilighetskompleks, og man forventer tydeligvis at området vil tiltrekke seg enda flere ferierende i årene fremover. Denne leiligheten i Rogoznica ligger nå ute til salg av norsk eier.

Fra Rogoznica har man kort vei til vakre Primosten i nord, og bare 15-20 minutter til Marina i øst. Dermed er man også midt mellom de vakre byene Sibenik i nord, og Trogir og Split i øst. 

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com