Ferie i Kroatia - Omis

 

Mer om Kroatia

Mellom Split og Makarska finner vi den sagnomsuste oldtidsbyen Omis. Denne vesle kystbyen er omgitt av bratte fjellformasjoner og rik vegetasjon. Mot sør ligger det klare Adriaterhavet, og mot vest ligger elva Cetina. Dette er en by som byr på en rik og spennende historie der gamle bygninger og minnesmerker fra fordums storhet ligger tett.

Omis er ikke en typisk ferieby i Kroatia. Selv om byen byr på det meste man kan ønske seg på en rolig sommerdag ved Adreaterhavet, står utendørs aktiviteter, historie og kultur i sentrum. 

Tidligere var byen beryktet for å huse sjørøvere, og stempelet som sjørøverby har preget byens rykte i flere hundre år. Gamlebyen med sine trange gater, kirker og fort vitner om den sterke - men turbulente - posisjonen byen hadde i tidligere tider.

Omis ligger midt i Dalmatia-området, og som ved de andre kystbyene kan også Omis by på en rekke badestrender og store og små bukter der man kan søke tilflukt fra en travel hverdag. I Omis finner elva Cetina veien til havet, og for dem som ønsker en aktiv ferie tilbyr elva og de bratte fjellene aktiviteter som fjellklatring og rafting. I selve byen finnes et rikt utvalg av restauranter, puber og kafeer. 

I områdene rundt byen finnes det både vingårder og olivenlunder. Mange bruker Omis som base for mange utflukter både østover og vestover lang dette populære kystområdet. Mot sør ligger ferieøya Brac. Kulturelle opplevelser får du også i form av arrangementer som fokuserer på alt fra sjørøvertiden til vinproduksjon.

En by som Omis byr selvsagt på shoppingmuligheter. I tillegg til de vanlige supermarkedene, finner du også et rikt utvalg av billig og sunn mat på markedet i Omis. Her får du kjøpt det meste som vokser i og over jorda. Frukt og grønt dyrkes lokalt og utvalget er stort. 

Omis ligger bare en drøy halvtimes kjøretur fra Split. Mot sør tar det en halv time til du er i Makarska.

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com