Ferie i Kroatia - Makarska

Makarska ved kaien

 

Mer om Kroatia

Fisker i Makarska

Gate i Makarska

Kroatia har en langstrakt kystlinje, og midt på denne ligger Makarska-rivieraen. Langs hele rivieraen ligger det idylliske byer og tettsteder. Den største av disse byen er Makarska. I likhet med andre byer langs rivieaen, har Makarska både strender og båthavn (se evt. kart over Makarska). 

Båthavna i Makarska er stor, og huser både fiskefartøy, småbåter, lystbåter og turbåter. Herfra kan man være med på turer langs hele rivieraen og til de kjente turistøyene Hvar og Brac som ligger sørvest for rivieraen. I selve båthavna er det tilbud om vannsport, dykking og sightseeing. Der kommer også de lokale fiskerne inn med nattens fangst.

Makarska

Makarska er mer enn bading og soling. Byen er også et yndet sted for shopping og handel. Mange av riviera-byene går på tomgang utenom turistsesongen, men Makarska er levende året rundt. Her er hoteller, og området er populært for utleie av leiligheter.

Frukt- og grønnsak-markedet er verdt et besøk. Her får du kjøpt det meste av det som vokser på trær og i jord; nøttekjerner, druer. linser, salat, kål, poteter og mye, mye mer.

Marked i Makarska

Makarska tilbyr 275 soldager i året, med temperaturer på over 20 grader fra juni til september. Utover høsten blir nettene kjøligere, men dagtemperaturen er ofte over 20 grader også i oktober. Badetemperaturen er også 20 grader ut oktober. I byen kan du også se på flere gamle kirker, besøke bymuseet eller et 500 år gammelt kloster. I fjellene bak byen ligger Biokovo naturpark. Du kan også spasere på stier langs stranda til feriebyen Tucepi (ca. 1 time).

Strendene langs Makarska er brede og består av sandslipt småstein. I turistsesongen yrer det av liv langs strendene. Kafeene og restaurantene ligger tett langs strandpromenaden og maten er svært billig. Et besøk i et av bakeriene anbefales også.

Makarska bærer preg av å være en populær ferieby. I utkanten av byen bygges stadig nye leilighetskomplekser og hoteller. Byen gir et bredt tilbud til dem som vil nyte sola og samtidig oppleve handelen i en kroatisk by. Herfra kan du også besøke småbyene langs rivieraen (som Brela, Baska Voda, Tucepi og Podgora). Nærmeste flyplass til Makarska ligger i Split. Se evt. flere bilder fra Makarska.

Motiv fra Makarska by

Været akkurat nå

Click for Makarska, Croatia Forecast

 

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com

Nyttige annonser for bestilling av ferie:             Restplass.no   Solfaktor    SAS