Ferie i Kroatia - Lopud

 

Mer om Kroatia

Øya Lopud ligger like nord for Dubrovnik, og tilhører øygruppa Elafiti som omfatter 14 mindre øyer. Vakre Lopud er nest størst av øyene og like populær for øyhoppere som for båtfolket.

Lopud er lett tilgjengelig for turister. Er du i Dubrovnik, kan du enkelt ta en dagstur til den vesle øya dersom du ønsker å gjøre unna besøket på èn dag. Mange velger også å legge inn en overnatting på besøket. Lopud er ei bilfri øy, og mange setter stor pris på en pause fra de travle og tradisjonelle feriemålene. 

Øya har to store bukter. Den største ligger mot nordvest og der ligger finner vi det meste av Lopuds bebyggelse og båthavna. Med bare vel to hundre fastboende, har turisme lenge vært en meget viktig næringsvei for øyas befolkning. Dette vises godt igjen i den gjestfrihet og de tilbud man møter som turist.

Lopuds andre store bukt ligger i motsatt ende; i sørøst. Der domineres naturen av skog og fjell som ender ut i ei lang og meget fin strand (som vist på bildet til høyre). 

En spasertur mellom de to buktene på den 4,6 kvadratkilometer store øya er å anbefale. Da kan man også bevege seg opp på øyas høyeste punkter og oppleve en nydelig utsikt over Lopud, mot fastlandet og andre øyer (se evt. kart over Lopud).

På øya kan man vandre gjennom historien i et rikt kulturlandskap. Total 28 kirker har vært bygget på øya, og fremdeles kan man spasere mellom ruiner og murer som strekker seg tilbake til 1400-tallet. Her er det også et delvis inntakt kloster, forsvarstårn og andre konstruksjoner som vitner om Lopuds betydning i tidligere tider.

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com