Ferie i Kroatia - Møblering av leilighet

 

Mer om å ha leilighet i Kroatia

Møblering av leilighet

Kjøper du ny leilighet i Kroatia, må man ta en del valg i forbindelse med møblering. Baderomsinnredning og kjøkkeninnredning velger du på forhånd slik at dette monteres for deg. De øvrige møblene må du plukke ut selv, og eventuelt kjøpe selv. Dette kan være en stor og utfordrende jobb i et land der mye er ulikt det man er vant med i Norge.

Hjelp til å kjøpe møbler

Nye leilighetskompleks tilbyr som regel god hjelp til å velge ut passende møbler. Du kan få tilsendt bilder og kataloger per e-post, og noen ganger får du et ferdig forslag du kan ta stilling til. Dersom du ønsker å ha mest mulig kontroll med valg av møbler, vil du gjerne bli tilbudt en rådgiver som kan hjelpe deg å handle i Kroatia. Dette koster noen kroner, men du sparer mye tid og unngår mange missforståelser ved å benytte deg av en som kjenner forholdene. Møbler er ikke spesielt billig i Kroatia, men vi liker da gjerne å sammenligne prisene med vårt kjære IKEA.

 

Velge ut møbler fra Norge

Selv om du ønsker å handle selv (evt. i følge med en guide), kan det lønne seg å være litt orientert om hva man kan få tak i på møbelbutikkene i Kroatia. Det er da spesielt tre møbelkjeder du bør sjekke opp. 

- Lesnina (se deres nettside) er egentlig en slovensk møbelkjede, men de har nå etablert seg i Kroatia. Lesnina har mye fint, og kvaliteten på møblene er god. 

- Prima har mange utsalgssteder i Kroatia (se deres nettside). Prima kan betraktes som en blanding mellom det norske Sengetøylageret og IKEA. Du kan finne mye bra der, men det billigste er som regel av mindre god kvalitet. 

- Emmezeta er et sted du må besøke, og Emmezeta har også gode nettsider. Her får du et rikt utvalg av det meste du trenger til leiligheten/feriehuset. Prisene er også gode sett med kjøpers øyne.

 

Leveringstid på møbler

I Kroatia har ikke butikkene lagervarer av alle møbler som står utstilt. Noe kan oppdrives fra andre utsalgssteder, men ellers kan du risikere å måtte vente i flere uker på levering av enkelte møbler. Møbelhandelen bør derfor gjøres i god tid før man kan regne med å få feriere i en ferdig møblert leilighet. Å avtale leveringstidspunkt, tilkjøring og levering er noe som er mye enklere dersom man har en kontaktperson (guide) i Kroatia.

Møbelsenter og handlesenter

Møbelbutikker finner du gjerne i utkanten av de største byene. Disse er gjerne i tilknytning til mange andre store butikker, og på mange måte kan disse sentrene sammenlignes med handlesentre i Norge. Her finner man kafeer, store matbutikker, klesbutikker, merkevarekjeder og mye mer. Man finner raskt ut at det er mye man trenger i leiligheten, og det er unødvendig å si at man bør ha leiebil når man besøker disse sentrene.

Mer om å ha leilighet i Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com