Leilighet i Kroatia

Marina - hus

 

Mer om Kroatia

leilighet igrane

Realisering av drømmen om egen leilighet i Kroatia

Vi nordmenn har inntatt middelhavslandene etter tur. Mange foretrekker leilighet eller å ordne bosted selv fremfor klassiske charterturer. Renomerte selskap som Novasol og Sembo brukes gjerne av dem som ønsker å sette sammen sin egen ferie.

Noen velger å ta et steg videre; og kjøpe sin egen leilighet. Vær da oppmerksom på at eiendom og bopæl i Kroatia er langt dyrere enn i eksempelvis Montenegro, Albania og Tyrkia. Det er press på markedet, og dette ser ikke ut til å bli mindre ettersom Kroatia blir et stadig mer populært reisemål. Derfor er det å kjøpe leilighet i Kroatia fremdeles å betrakte som en god investering.

leilighet - kroatia

Prisnivået er stigende, og de dyreste leilighetene ligger i de største turistbyene og langs Makarskarivieraen. I byer som Tucepi og Podgora er det knapt mulig å finne leiligheter for salg, men det hender at nye leiligheter prosjekteres, også i Norge.

Besøker du eiendomsmeglere i Kroatia vil du få oppgitt pris i Euro. Du vil da raskt finne ut at de norske firmaene er konkurransedyktige også på pris. Det er ikke så stor forskjell på prisene på nye og brukte leiligheter i Kroatia. I vakre Rogoznica ligger eksempelvis denne leiligheten til salgs av norsk eier.

Skal du ha et krypinn med to soverom (og vel 50 kvadratmeter), må du regne med at de rimeligste leilighetene rundt Trogir vil ligge på 1,1 - 1,3 millioner kroner, selv om prisene har falt litt siden 2011. Tilsvarende leiligheter langs rivieraen vil ligge noe over dette nivået. Dette er da priser uten svømmebasseng eller med grense til sjø. Enkle to-roms leiligheter kan man få for rundt 800 000 og oppover. De fleste utbyggere velger lokaliteter som er i nærhet til sjø/strand.

leiligheter i kroatia

Bruk gjerne norske firma som prosjekterer eller bygger leiligheter i Kroatia. Det er ikke så lenge siden det var krig i landet, og i den forbindelse mistet mange verdifulle dokumenter over sine bosted og eiendommer. 

Uten et trygt norsk selskap i ryggen er bruk av advokat eller et seriøst firma i Kroatia helt nødvendig når du plasserer penger i eiendom i Kroatia. Selv mange blant lokalbefolkningen mangler noen av de nødvendige dokumentene som beviser at de eier det de bor i. Les evt. om møblering av leilighet i Kroatia

Kroatia - leilighet

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com