Kroatia - Krka

 

Mer om Kroatia

Krka er ei elv, men den gir samtidig navn til en vakker nasjonalpark i Kroatia. Nasjonalparken ligger i området Dalmatia, og elva har en lengde på 73 km før den renner ut i Adriaterhavet. Krka er mest kjent for sine mange og idylliske fossefall.

Om du ferierer i området rundt Split, eller ved Šibenik, ligger Krka godt til rette for en dagstur. Elva renner ut i Šibenik-bukta, og dette området minner nesten om en norsk fjord. Den rolige elva brytes av vakre fossefall, der du også kan ta en dukkert. Nedenfor ser du det berømte fossefallet Skradinski Buk. Se evt. flere bilder fra Krka.

Krka nasjonalpark er 109 kvadratkilometer stor, og ble opprettet i 1985. Hovedformålet med parken var å verne de midtre og nedre delene av elva. 

Nasjonalparken er mer enn vakre fossefall. Elva gir også grunnlag for frodig vegetasjon som danner grunnlag for et særpreget dyre- og fugleliv. På sin ferd gjennom daler og canyoner gir elva også rom for en rekke vakre innsjøer. I innsjøen Visovac ligger et kloster som ble grunnlagt på 1400-tallet.

Det er flere innganger til Krka nasjonalpark. Langs veiene er det godt skiltet, og det er parkeringsplass ved hver inngang. Der finner du også informasjonssenter og billettkontor. Den vesle byen Skradin ligger i den nedre del av elva, og derfra kan du oppleve parken ved å få plass på en av båtene som går opp til fossefallene.

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com . Bilder fra Krka: Morten Vea