Kroatia - Klima og temperatur

 

Mer om Kroatia

Kroatia ligger langs det smale Adriaterhavet. På motsatt side av dette havet ligger Italia. Ved å ligge like langt nord som Italia, Monaco og Sør-Frankrike, får man en viss pekepinn på hva man kan forvente. 

På denne siden vil du få se "live" vær-rapporter fra fire populære reisemål i Kroatia. Dermed kan du selv se hvordan været er akkurat nå (og først ut er været for Split).

Click for Split, Croatia Forecast

Sommertemperaturer kan man ikke forvente før tidligst i midten av April. Selv i denne måneden kan vær og temperatur være svart varierende. I midten av mai starter turistsesongen, og fra den tid og utover kan man forvente behagelige temperaturer på godt over 20 grader over det meste av Kroatia. Perioder med regn kan selvsagt forekomme.

Høysesongen er likevel ikke før i juli og august da været er enda mer stabilt - og varmt. Mange foretrekker høysesongen ettersom man da er bortimot garantert en varm og solrik sommerferie. Temperaturen kan da gjerne kommer over 30 grader. Langs kysten kommer en kjærkommen og sval solgangsbris på den varmeste tiden av dagen. Mens mange nyter den sterke varmen, er det noen som synes det kan bli for hett. (Nedenfor ser du været for Makarska).

Click for Makarska, Croatia Forecast

Mange nordmenn foretrekker å legge ferien til før og etter høysesongen. Dette skyldes nødvendigvis ikke at det er rimeligere å reise om våren og høsten, men gjerne fordi man vil unngå den varmeste perioden. Både priser og temperatur begynner å falle i siste halvdel av august. Likevel kan man oppleve behagelige temperaturer på omlag 20 grader helt ut i oktober. 

Også badetemperaturene holder seg på omlag 20 grader ut oktober. Selv om høstværet kan by på fine temperaturer, blir det stadig mer utrygt for regnbyger og dager med lite sol. Den påfallende solgangsbrisen man opplever i høysesongen er imidlertid nesten helt borte. Samtidig som været er mer ustabilt om høsten, kan man altså få helt vindstille dager der havet ligger blankt fra soloppgang til solnedgang. Bildene på denne siden er tatt i oktober (Nedenfor vises været i Dubrovnik).

Click for Dubrovnik, Croatia Forecast

I løpet av oktober pakker turistnæringen sammen. Hotellene stenger og de fleste turistrelaterte aktiviteter opphører. Suvenirbutikkene og kafeene langs strandpromenadene blir færre, og det blir stadig mindre liv i turistbyene langs kysten. Vinterstid er det kaldt, og i fjellområdene bak kysten må tur- og sykkelstier vike plass for vinteridrett. 

Click for Zagreb, Croatia Forecast

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com