Kroatia - Fly og transport

 

Mer om Kroatia

Du trenger ikke visum for å besøke Kroatia. I den sørøstre delen av landet finner vi den største flyplassen som ligger like utenfor Dubrovnik. Ønsker du å bevege deg til de vestlige delene av landet (som eksempelvis Makaraskarivieraen), må du kjøre gjennom Bosnia Herzegovina. 

Skal du feriere ved Trogir eller Makraskarivieraen er det enklest å fly til flyplassen utenfor Split. Denne flyplassen ligger bare 5 minutters kjøring fra Trogir som er et annet yndet mål for turister. Skal du videre nordvest har også Zadar en flyplass. Denne har Ryanair hatt stor trafikk til. Ellers flyr både SAS og Norwegian til Kroatia.

Transport er rimelig i Kroatia. Nye og flotte motorveier bygges, da spesielt mellom de store byene, og vær oppmerksom på bompenger. Ellers er veistandarden variabel og trafikken kan bli krevende i turistsesongen.

Dersom du ikke ønsker å tilpasse deg de rimelige bussrutene, er det rikelig med taxier i turistbyene. Fyller du opp en taxi (4 personer), vil dette koste bare litt mer enn bussbillett for et tilsvarende antall personer. Det er også et høyt antall maxitaxier i byene, og der får du plass til to familier og mye bagasje.

Du kan selvsagt også leie bil og ta deg rundt i landet på egenhånd. Hvis du ikke skal så langt, har de fleste byene tilbud om utleie av sykkel. Disse kan du leie på timebasis eller per dag. 

Det finnes rikelig med gang- og sykkelstier rundt de fleste feriebyene. Turterreng finnes både langs kysten, i fjellskråningene og noen ganger helt opp mot fjellene som finnes bakenfor kystbyene.

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com