Ferie i Kroatia - Dubrovnik

Innseiling til Dubrovnik

 

Mer om Kroatia

båthavn i Dubrovnik

Helt sør i Kroatia finner vi den historiske byen Dubrovnik. Byen - med sin gamle bykjerne - kom på Unesco sin Verdensarv-liste i 1979, og Dubrovnik er den mest populære turistbyen langs Adriaterhavet. Byen har, sammen med sine mange minnesmerker, en lang og spennende historie som går tilbake til 600-tallet.

Dubrovnik er lett tilgjengelig for turister. Flyplassen ligger sør for byen og kommunikasjonen er god (se evt. kart over Dubrovnik). På vei mot byen kan du se ned på innseilingen til Dubrovnik og den gamle handelsbyen som delvis er omkranset av festningsmurer som strekker seg rundt sentrum i en lengde på over 2 kilometer. Dubrovnik var opprinnelig bygget på ei øy, men rundt år 1000 ble kanalen mot fastlandet fylt igjen. På 1200-tallet var hele byen omsluttet av bymuren som kontinuerlig har gjennomgått endringer, forsterkninger og modernisering.

Dubrovnik - Kroatia

Dubrovnik har alltid vært en by der maritim handel har stått sentralt. Det er også ved selve havna at vi ser murer og bygninger fra den eldste delen av byens historie. Selv om byen ble rammet av et omfattende jordskjelv i 1667, finnes det rikelig med byggverk og konstruksjoner fra tidlig middelalder. Se evt. flere bilder fra Dubrovnik.

Hovedgata - Stradun (på bildet til høyre) - er alltid travel, og er en del av den obligatoriske sightseeingen for de som ønsker å oppleve Dubrovnik. En spasertur på den gamle bymuren er også å anbefale. I byen finnes selvsagt et rikt utvalg av restauranter, butikker og kafeer. 

Kysten er omgitt av klipper, bukter med strender og en rekke øyer. Øygruppa Elafiti ligger like nord for Dubrovnik, og fra Dubrovnik går det båter; blant annet til den idylliske øya Lopud, og halvøya Cavtat.

Havn i Dubrovnik

Dubrovnik er en by som kan tilby de besøkende kultur, historie - og strender. Juli og August er varmest; ofte mellom 27 og 30 grader på dagtid.

Gate i Dubrovnik

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com . Alle bilder: Kjell Birger Sønstabø