Ferie i Kroatia - Ciovo

Ciovo - Okrug Gorni

 

Mer om Kroatia

Ciovo natur

Sentralt ved Split flyplass og vakre Trogir, ligger øya Ciovo. Den frodige øya med sine mange bukter er blitt et populært område både for besøkende og for dem som leter etter feriebolig i Kroatia.

Ciovo er ei ganske stor øy med sine 28,8 kvadratkilometer. Over 6000 fastboende blir et langt høyere tall i sommerhalvåret. I likhet med andre områder på denne kyststrekningen er Ciovo i vekst på grunn av sin sentrale beliggenhet og det den kan tilby de tilreisende. I nord er Ciovo tilknyttet fastlandet med broforbindelse som går via den vesle øya der du finner gamlebyen Trogir. På bildet under ser du Ciovo sett fra Trogir (se evt. kart over Ciovo). Med Ciovos økende popularitet har også trafikken over broa blitt større enn den først var tiltenkt. Det foreligger derfor planer om å bygge ei ny bro ut til øya.

Ciovo bro

Som i Trogir finner man også gamle bygninger der broa treffer Ciovo. Derfra er bebyggelsen spredt langs deler av øyas kystlinje og delvis opp i høyden. Øyas høyeste punkt er Rudine (218 meter) der man har en flott utsikt over øya, Trogir og andre øyer i Adriaterhavet, hvorav flere småøyer finnes like sørvest for Ciovo. Fra gammelt av har det vært flere små landsbyer på øya, og her har det vært munkekloster og flere kirker. Noen står den dag i dag. Øyas historie kan spores tilbake til før romertiden.

Strandsonen på Ciovo består av stein og knauser av lyse bergarter, og store deler av kyststripa er ubebygd eller satt av til friområder. Du finner også flere badestrender på Ciovo, hvorav de fleste er klassiske småsteinstrendene som man finner så mange av i Kroatia. 

For dem som holder til på den sørvestre delen av Øya (ved Okrug) kan man også benytte seg av taxi-båt til og fra Trogir. Disse små passasjerbåtene gir også enkel adkomst til turistanlegget Medena. Bildet nedenfor er tatt fra den vestlige delen av øya (Okrug Gorni) der et norsk selskap har bygget leiligheter.

Ciovo - Kroatia

ciovo bilde

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com