Ferie i Kroatia - Baska Voda

Strand i Baska Voda

 

Mer om Kroatia

Kirke i Baska Voda

Langs Makarska-rivieraen i Kroatia finnes mange idylliske småbyer. 10 minutters busstur nord for selve Makarska, ligger vakre Baska Voda. Som de fleste andre småbyer langs rivieraen, er denne omgitt av lange strender og ei båthavn i nedre del av sentrum (se kart over Baska Voda).

Om sommeren er Baska Voda en livlig turistby. Langs hele bukta i sentrum kan man spasere på en bred, stenbelagt promenade. Selve sentrum strekker seg oppover mot hovedveien som ligger i fjellskråningen 10 minutters gangtid fra stranda. Buss og taxi kjører imidlertid helt ned til sentrum, på strandpromenaden.

Baska Voda

Kirkebygningene er et karakteristisk motiv for Baska Voda. Der finner vi både St. Lawrence kirke fra 1750 og St. Nicholas kirke fra 1989. I sommerhalvåret er det trangt om plassen på stranda nedenfor sentrum. Stranda strekker seg videre i bukter både nord og sør for Baska Voda sentrum. Like vest - i gangavstand - ligger en annen vakker ferieby; Brela. I dette området er det også populært å leie feriehus.

Byen er et populært sted for dem som vil kjøpe leilighet i Kroatia, og det finnes flere hoteller i området. Byen har selvsagt supermarked, og et utall av kafeer og klassiske turistbutikker. Post, bank, museum og turistbyrå finner du også. Midt i bukta ved sentrum ligger havna der både småbåter, noen fiskebåter og flere lystbåter ligger fortøyd.

Baska Voda - Kroatia

I Baska Voda finnes også Gradina - som er rester etter gammel romersk bosetting. Byen er likevel først og fremst en vakker turistby. Nordvest for Baska Voda ligger en annen vakker småby: Brela som er den nordligste byen langs rivieraen. Turer til øvrige byer langs Makarska-rivieraen kan anbefales, som Tucepi og Podgora. Den kjente byen Omis ligger bare en halvtimes kjøretur mot nordvest.

I havet utenfor Baska Voda ser vi de kjente ferieparadisene (øyene) Brac og Hvar. Disse øyene er med på å skjerme Makarska-rivieraen mot vinder og tung sjø fra vest. Tre av bildene på denne siden er tatt i begynnelsen av oktober, og da er det stille og rolig i Baska Voda, selv om nordmenn gladelig tar til takke med ca. 20 grader.

Kroatia - Baska Voda

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com