På tur i ruinene av Salona

Når du først er i området Split – Trogir i Kroatia, bør man ta en kjapp tur innom Salona. Her ligger restene etter det som en gang var sentum i regionen. Den romerske byen Salona (Solin) vokste opp med sine praktfulle byggverk, men ble like raskt rasert og glemt da romerne mistet kontroll.

Ruiner etter amfiteateret i Salona

Næ, 2000 ær etter at byen ble påbegynt, kan vi vandre mellom restene av romersk arkitektkunst og kulturelle arenaer. Den største og viktigste (avbildet over) er amfiteateret med sin store åpne plass der bare deler av fundamentet viser hvor tribunene og inngangspartiene en gang var.

Ruiner i Salona

Ruinene er skiltet, og informasjonstavler viser oss hvordan bygningene en gang kan ha sett ut.

I løpet av en drøy time, kan man få med seg det meste av det som er igjen av Salona. Her ble keiser Diokletian født, og mot sør skimtes forstedene og høyhusene i Split; byen som oppstod i kjølvannet av Salonas fall. Romerne klarte ikke å holde på Salona, men midt i vakre Split ligger det romerske palasset som dannet grunnlaget for byen Split. Palasset ble bygget lenge før – av keiser Diokletian.

Stikkord: , , , , , , ,

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

«
»