Lett å bli lurt når man kjøper leilighet i utlandet

You are currently browsing comments. If you would like to return to the full story, you can read the full entry here: “Lett å bli lurt når man kjøper leilighet i utlandet”.

Stikkord: , , , , , ,

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

4 Responses to “Lett å bli lurt når man kjøper leilighet i utlandet”

 1. Advokat Sylte Says:

  Advokatens uttalelse gjaldt noen annet enn forskuddsbetaling for kjøp av leilighet. Kommentaren gjaldt forskuddsbetaling for tilleggskjøp av hvitevarer og toalettartikler m.v. Kjøperne betalte til en ukjent tyrker på dennes konto for begge deler. Mulig du synes dette var smart å gjøre. Du bør nok velge å blogge på riktig faktagrunnlag i fremtiden, istedet for å bllogge på grunnlag av utklipp fra et underholdningsprogram (intervjuet varte til sammen 4 timer).
  Advokat Olav Sylte
  olav@advokatsylte.no

 2. Jeg blogger på grunnlag av det advokaten uttalte på TV. Dersom du mener TV2 fremstilte saken feil, så er kommentarfeltene her åpne for alle oppklaringer. Måten og ordbruken advokaten beskrev motparten og dens handlinger på, var uansett så nedverdigende og unødvendig at det neppe tjente saken eller advokatens klient. Håper jo inderlig at advokaten sørger for å løse saken slik at forskuddsbetalingen for leilighetene resulterer i det den var ment til?

 3. »Lærdommen av saken er at vi må være enda mer på vakt når vi plasserer penger i eiendomsprosjekt i andre land.»

  Ikkje berre det. Du skal alltid, alltid vera på vakt uansett til kva og kven du gjev pengar. Uansett beløp skal du vera på vakt.

 4. Til info, så klaget advokat Sylte denne saken til Pressens Faglige Utvalg (PFU). TV 2 sendte ham da utskriften av råopptakene fra intervjuet, der uttalelsene var hentet fra i reportasjen. Etter dette erkjente Sylte at uttalelsene om dum og naiv henviste til leilighetskjøpene likevel, og ikke til hvitevarepenger, slik han feilaktig skriver i innlegget over.

  Sylte opprettholdt likevel sin klage til PFU, fordi han mente at «dumme» gjaldt andre nordmenn som hadde kjøpt leilighet i Alanya, og ikke kjøperne i akkurat denne saken. Det han hadde ment var at Tyrkiainvestments kunder bare var naive, og ikke dumme.

  TV 2 sendte råmaterialet fra intervjuet til PFU, som deretter kom med denne innstillingen like før jul:

  «Etter gjennomgang av råmaterialet kan ikke Pressens Faglige Utvalg se at den redigering som er gjort fra TV 2s side, skaper et så misvisende inntrykk av den aktuelle samtalen med kjøperen som klageren vil ha det til. Selv om seere i første omgang skulle trodd at uttrykket «dumme» blir brukt om ekteparet klageren snakker med, fremgår det kort tid etter med all tydelighet at karakteristikken endres til «naive». Utvalget finner det imidlertid høyst sannsynlig at flertallet av seerne uansett forstår at begrepet «dumme nordmenn» er generelt ment, og myntet på tidligere norske kjøpere av ferieleiligheter i Alanya.
  Med andre ord anser utvalget at «TV 2 hjelper deg» har handlet i tråd med redaksjonell redigeringsrett, og dermed innenfor det presseetisk akseptable.
  Utvalget konkluderer med at TV 2 ikke har brutt god presseskikk».

  Reportasjen kan i sin helhet ses her:
  http://www.tv2underholdning.no/hjelperdeg/dumme-nordmenn-kan-tape-seks-millioner-2945725.html

  Mvh Mette Nyseter
  Reporter, TV 2 hjelper deg.
  mette.nyseter@mastifftv.no

«
»