Båtturer fra Trogir til Solta

Langs Trogir-rivieraen er det flere mindre rederi som arrangerer båtturer til Solta som ligger like sør for Trogir. De fleste av disse turene inneholder et besøk i Maslinica på vestspissen av Solta. Den største av disse båtene er «Jerkic».

Jerkic ved Medena«Jerkic» har lang fartstid i dette farvannet, og på sin «Fish picnic» er den innom havna på øya Drvenik Veliki før den ankommer Maslinica på Solta. Derfra går turen tilbake til Medena og Trogir. På bildet over ser vi «Jerkic» på vei inn til turistområdet Medena etter endt tur. På grunn av sin størrelse går «Jerkic» gjerne på dager da været er slik at de øvrige båtene velger å ikke sette opp noen tur.

Mirakul utenfor Medena

Båten «Mirakul» har en litt annen rute. Den starter i Trogir og fortsetter til Medena for å plukke opp flere reisende. Deretter går turen til den vesle landsbyen Necujam midt på nordkysten av Solta. Derfra går turen vestover langs Solta og inn til Maslinica.

Båttur med Sirena

Den tredje båten som tas med i denne artikkelen er «Sirena» som også har en litt særegen rute. Denne starter på Okrug Gornj (Ciovo) før den går innom Trogir og Medena. Da bildet over ble tatt, var «Sirena» på vei til sørsiden av Drvenik Veliki der det ligger et naturskjønt område som populært kalles «Den blå lagune». Etter et par timer og lunch går også «Sirena» til Maslinica på Solta. Samtlige av disse båtene setter kursen nordover ca. kl. 16.00, og er tilbake ved Medena ca. kl. 17.00. Siste bilde viser alle de tre båtene ved kai i Maslinica på Solta. «Sirena» ligger i midten.

Maslinica på Solta

Stikkord: , , , , , , , , , , ,

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

«
»