På tide å bestille reisen til Kroatia

desember 27th, 2011 admin Posted in Fakta om Kroatia, Reisetips Kommentarer av

Romjula og første halvdel av januar er tid for å bestille sommerens – eller vårens – reise til Kroatia. Det er på denne tiden av året at man har størst mulighet for å få en billig flytur til Kroatia. Man kan selvsagt satse på at det legges ut noen restplasser og noen flyseter i en lavpris-kalender, men vi har erfart at det lønner seg å være ute i god tid for å få ønsket avreise og retur til en best mulig pris.

Tidligere var det Norwegian vi brukte mest, men nå har også SAS fått et godt rutetilbud til Kroatia. For begge gjelder imidlertid regelen om å være tidlig ute. For oss går turen som vanlig til Split, og i løpet av få dager skal turen – og evt. leiebil – være bestilt. Penger spart er penger tjent, og det er mye kjekt å bruke dem på i Kroatia.

 

AddThis Social Bookmark Button

Motiv fra nudistrand i Kroatia

august 25th, 2010 admin Posted in Fakta om Kroatia Kommentarer av

Ja, det er nok noen som er spent på bildet i denne posten. Fra vår leilighet i Seget Vranjica hender det at vi spaserer til det flotte turistanlegget Medena i retning Trogir. På veien passerer vi en stor campingplass i Vranjica før vi går gjennom et lite skogsområde. I dette området – mellom campingplassen og Medena – kan vi skimte nakne rumper som soler seg og avkjøler seg langs en steinete strandlinje. Noen steder går stien et stykke oppforbi strandlinja, og for noen er det «like greit».

Som regel har jeg kamera pakket ned på denne strekningen, men i sommer kom jeg over et flott (?) motiv innerst i bukta i skogholtet. Fortøyd til et veltet tre, læ en klassisk kroatisk båt med solskjerming. Med sikt mellom delvis skyggende bartrær, og en båt badet i sol, syntes jeg det var på tide å ta fram fotoapparatet. Resultatet ser du nedenfor.

nudiststrand kroatia

AddThis Social Bookmark Button

Poljica i Kroatia

juni 20th, 2010 admin Posted in Fakta om Kroatia, Reisetips, Steder i Kroatia Kommentarer av

Litt utenfor allfarvei – men likevel langs veien – ligger Poljica. Det er flere landsbyer i Kroatia som bærer dette navnet, men bildene nedenfor er hentet fra den vesle turistlandsbyen som ligger mellom Marina og Seget Vranjica. Avstanden til Trogir og Split flyplass er derfor ikke stor.

poljica kroatiaPoljica ligger i ei vid bukt, og man ser lite av strandlinjen når man passerer i bakkant av landsbyen med bil. Den spredte bebyggelsen vitner om en rolig og fredelig landsby, og det er også slik Poljica liker å markedsføre seg. Her skal de besøkende få oppleve ro og lavt tempo i et behagelig klima.

poljica 500Den lange strandsonen består av båtplasser, små lommer med strender og støpte plattinger for soling og avslapping. Selv om Poljica ikke er verdens navle, ligger den vesle landsbyen så sentralt at man ikke har lang vei til andre og større turistmål.

AddThis Social Bookmark Button

Kroatia i april

april 17th, 2010 admin Posted in Fakta om Kroatia, Reiseopplevelser Kommentarer av

De billigste flyreisene finner man som regel et stykke utenom turistsesongen, og i april er det fremdeles en stund til Kroatia venter storinnsig av besøkende. Været kan være meget varierende selv om man selvsagt kan forvente en del høyere temperatur enn i Norge.

Bildene i denne posten er tatt er tatt i første halvdel av mars, og i denne perioden kan man enkelt finne rimelige flybilletter til reisemål som ikke er fult så hete som om sommeren.

marina i april

Temperaturer på 17-19 grader må betraktes som brukbart, og T-skjorte-vær og solig i solkrokene er derfor oppnåelig. Det kan likevel være dager med nedbør og lavere temperaturer, og pakkingen bør derfor også omfatte klær med bedre varmeegenskaper. Bildet over er tatt i Marina i april.

trogir mars

Det er stille og rolig på mange turistmål i mars. Man har god plass og god anledning til å nyte ferien uten å stå i kø eller å bli forstyrret av sterk trafikk. Bildet over viser strandpromenaden i Trogir i april.

seget blomstring april

Det er grønt i Kroatia i april, og for flere vekster er blomstringen i gang. Turistnæringen forbereder sin «blomstring», men mange av aktivitetene og tilbudene du finner om sommeren, er fraværende tidlig på våren.

En tur til Kroatia i april er ikke å betrakte som en badeferie med et yrende folkeliv, men man får mulighet til å oppleve Kroatia i en helt annen – og langt roligere – utgave.

AddThis Social Bookmark Button

Lokalbåter og rutetider; Trogir og omegn

september 6th, 2009 admin Posted in Fakta om Kroatia Kommentarer av

Når du befinner deg i Trogir, har du et glimrende kommunikasjonsnett til de omkringliggende områdene. I tillegg til buss og taxi kan du velge mellom en rekke lokale båtruter som kontinuerlig frakter passasjerer for en billig penge. Husk at rutetilbudet er godt i høysesongen, men at mange ruter legges ned når turistsesongen er over.

Trogir - Slatine - Split

På vestsiden av broa over til Ciovo går båtrute til Split (vist på bildet over). Denne går innom Slatine (på sørøstspissen av Ciovo).

I Trogir dominerer likevel de mange båtene som går fra den brede strandpromenaden langs sørsiden av Trogir-øya. Like ved Kamerlengo-borgen møter du skiltene som viser rutetider for båtene.

Til vestre del av Ciovo går det to ruter. Fra Trogir til Okrug Gorni går det båt hver hele time fra kl. 08.00 til kl. 23.00. Til Okrug Donji går båtene fra kl. 08.30 og hver time frem til kl. 23.30.

Skal du vestover til Medena-stranden eller til Seget Vranjica, går det båter fra Trogir en gang i timen fra kl. 08.30 til kl. 23.30. I 2009 gikk den i alle fall ut høstferien (1. uke i oktober). Det går også en liten båt frem og tilbake den korte distansen mellom Trogir - Seget Donji - Medena. Det er således flere ruter som er innom turistområdet Medena. Rutetidene oppgitt her, tas med forbehold om endringer de kommende årene.

Lokalb�tkaien i Trogir

Fra kaien i Trogir går det også andre båtruter og sightseeing-ruter som kan ta deg med på ulike båtturer til øyene utenfor. Brosjyrer over de mange tilbudene finner du på hoteller, kampingplasser, i enkelte butikker, i handlegater og på turistinformasjonen.

AddThis Social Bookmark Button

Hjerteformet øy utenfor Kroatia

februar 12th, 2009 admin Posted in Fakta om Kroatia Kommentarer av

Mye blir annerledes når vi ser det fra lufta, så også i Kroatia. I Adriaterhavet, omtrent halvveis mellom Zadar og Split ligger øya Galesnjak som nå får nytt navn etter sin opptreden på Google Earth.

På dinside.no leser vi at Galesnaj nå er blitt omdøpt til Kjærlighetsøya. Den tydelige hjerteformen har gjort øya berømt. Den 109 mål store øya er ubebodd, men med oppmerksomheten den nå får i verdenspressen, vil nok mange ilegge Kjærlighetsøya et besøk i håp om at øyas form kan ha andre virkninger for dem som jakter på romantikk i dette vakre området.

Man har uansett ikke noe å tape på en tur til øyene utenfor Kroatia. Få øyer i verden er så verdsatt og hederlig omtalt som øyene utenfor Kroatia. Motivet nedenfor er hentet fra vakre og populære Hvar.

Hvar i Kroatia

AddThis Social Bookmark Button