Dobro Jutro Tugo – vakker musikk i amfiteateret i Pula

mars 16th, 2010 admin Posted in Kroatisk musikk Kommentarer av

Kroatia har mye vakkert å by på, og det kulturelle er intet unntak. Med behagelige kveldstemperaturer og historiske arenaer, kan man også få til arrangementer som settes i en unik ramme. En av kroatias fremste musikere – Oliver Dragojevic – vet å skape og formidle musikk på en folkelig måte.

Nedenfor kan vi se Oliver fremføre balladen Dobro Jutro Tugo i det berømte – og imponerende – romerske amfiteateret i Pula. I Kroatia bruker man de mange kulturminnene til å formidle kultur; slik man også gjør i byer som Split der Oliver også har holdt konsert i keiser Diokletians Palass.

Dobro jutro togu betyr; God morgen hjerteknuser; og da er det kjærligheten – eller mangel på sådan – som har forårsaket skaden. Her er temaet kjærlighetssorg og minner i møtet mellom to tidligere flammer.

AddThis Social Bookmark Button

Sommerhit i Kroatia – Ciribiribella

oktober 11th, 2009 admin Posted in Kroatisk musikk 2 Comments »

Mens man i Norge stadig hørte «Lucy» og «Funny Little World» på radioen, var det andre toner som strømmet ut av radioen i Kroatia.

Fine og svalle sommerkvelder ble tilbrakt på terrassen i vår leilighet i Seget Vranjica. Uten TV, ble det mye musikk i form av medbrakte CD’er og kroatisk radio. Radio Split ble en kjær kanal med mye spennende musikk. En av sangene som ble spilt om og om igjen, var Ciribiribella av Las Balkanieras. Dette ble etter hvert en hit i Kroatia, og en sang som man – etter et par lyttinger – fikk på hjernen.

AddThis Social Bookmark Button