Vakkert filmklipp fra Kroatia

mars 8th, 2010 admin Posted in Film fra Kroatia, Steder i Kroatia Kommentarer av

På mørke og kalde vinterkvelder blir det tilbrakt en del tid foran PC’en. Bilder og ferieminner fra turer til Kroatia, blir hentet frem på monitoren, og på youtube søkes det etter kjente eller nye feriemål i Kroatia.

Det finnes mye om Kroatia og ulike feriemål på youtube, men mye har en personlig karakter, eller er av laber kvalitet. Noen ganger finner man imidlertid noe som er verdt å se ferdig – og å se om igjen. Nedenfor vises en slik film.

Filmen begynner i Split med sin berømte katedral i Diokletians Palass før noen øymotiv avløses av motiv fra Trogir (0.55). Deretter går turen via Makarskarivieraen og til området rundt Dubrovnik (1.50).

AddThis Social Bookmark Button

Hvar – Film fra ferieøya i Kroatia

mai 25th, 2008 admin Posted in Film fra Kroatia Kommentarer av

Øya Hvar ligger utenfor sørvestkysten av Kroatia, like sør for øya Brac. I flere tusen år var Hvar et stille paradis der jordbruk og fiske dominerte. Med sin klimatisk ideelle beliggenhet og sin vakre natur, ble øya et opplagt mål for turister, og da særlig dem i de øvre samfunnslag.

I filmen nedenfor får vi se Hvar ut fra en anbefalt rute med båt, og vi blir tatt med på en rundttur langs den grønne øya i Adriaterhavet. Kommentarene er på engelsk. Steder som Jelsa, Zukova, Stari Grad, byen Hvar, og flere større og mindre steder blir besøkt på denne reisen.

AddThis Social Bookmark Button

Tucepi: Bildekavalkade fra Kroatia

mai 23rd, 2008 admin Posted in Film fra Kroatia Kommentarer av

Her får vi se både bilder og levende film fra Tucepi; en populær ferieby langs Makarskarivieraen. Mange mener at Tucepi er den optimale feriebyen i Kroatia. I denne kavalkaden får vi i hovedsak se bilder fra den nordvestlige delen av Tucepi. Det er også der de største hotellene er plassert – like ovenfor strandpromenaden.

Promenaden strekker seg langs hele bukta til båthavna og sentrum i den sørøstlige delen.
På nedsiden av promenaden finner vi den lange stranda. De store bartrærne i øvre del av strandsonen gir også mulighet for å få litt skygge på de varmeste dagene. Bildekavalkaden er hentet fra youtube.com.

AddThis Social Bookmark Button

Video fra Makarskarivieraen – Brela

mai 23rd, 2008 admin Posted in Film fra Kroatia Kommentarer av

Makarskarivieraen er et helt spesielt område av kyststripen til Kroatia. Videosnutten som vises nedenfor viser i hovedsak den nordvestligste delen av rivieraen. Den første større landsbyen man da kommer til, er Brela. Derfra fortsetter rivieraen med sine bukter sørøstover gjennom Baska Voda, Makarska, Tucepi og andre småbyer.
På filmen ser vi typiske motiv fra Brela; slik som den store, trebevokste steinen i sjøen og den vesle båthavna i ei lita bukt. Som for resten av rivieraen er de lysegrå fjellene et fremtredende motiv for denne delen av Kroatia. Opptaket er hentet fra youtube.com

AddThis Social Bookmark Button

Bildekavalkade om Kroatia

mai 23rd, 2008 admin Posted in Film fra Kroatia Kommentarer av

Når vinteren virker ekstra lang i Norge, er det godt å hygge seg med noen sommerlige bilder fra Kroatia. I videosnutten nedenfor får du høre Kroatisk musikk som er satt til en serie bilder fra ulike deler av Kroatia. Vi får blant annet se glimt av gamlebyen i Dubrovnik, idylliske badestrender og naturbilder. Bildekavalkaden fra Kroatia er hentet fra youtube.com

AddThis Social Bookmark Button