Hvar i Kroati; en av verdens beste party-øyer

februar 4th, 2010 admin Posted in Reisenyheter Kommentarer av

Hvar i Kroatia er den mest berømte av de mange øyene utenfor kroatias lange kyst. Øya er lett tilgjengelig, men mange velger også å besøke Hvar i egen båt. Klikk.no har nå gitt Hvar plass blant verdens 7 beste partyøyer. Utnevnelsen er sikkert fortjent, men øya fortjener likevel status som langt mer enn bare festivaler, god stemning – og bare fest.

Hvar sentrum

Hvar er like mye vakker natur og en variert kystlinje. Det klare og varme vannet tiltrekker seg også dem som ønsker å oppleve litt av det som finnes under overflaten. Ruiner og tradisjonelt jordbruk gir også opplevelser av en rik historikk med mange kulturminner. Hvar tilbyr i grunn «mye for mange», og det forklarer kanskje hvorfor Hvar er blitt så høyt verdsatt som reisemål.

Sykkeltur p� Hvar i Kroatia

AddThis Social Bookmark Button

Slik ferierer du rimelig i Kroatia

oktober 6th, 2009 admin Posted in Reisenyheter Kommentarer av

I en artikkel på vg.no fokuseres det på populære reisemål til rimelige priser. Den opplysende artikkelen mangler Kroatia, og derfor noen ord om hvordan du kan få en billig ferie i Kroatia.

Hotellpriser (og leilighetspriser) varierer med årstidene. Sommer og tidlig høst er prisene høye, men fra midten av september begynner turistnæringen å avslutte sesongen. Mange hoteller og restauranter stenger da for sesongen, mens andre holder det gående utover i oktober. De hotellene som fremdeles holder åpent, tilbyr da rom til en svært billig penge. Prisene kan da være omlag halvparten av det man ser i høysesongen. Det samme fenomenet opplever man også i forkant av sesongen (som i mai).

Været i mai og september/oktober er naturligvis litt mer ustabilt enn i høysesongen. Selv om man med stor sannsynlighet får fine soldager med dagtemperaturer på 22-25 grader, kan man oppleve regnskyll og dager med overslyet vær og temperaturer rundt 20 grader. Les evt. Kroatia om høsten eller om klima og temperatur i Kroatia.

Kroatia i oktober

På badestrendene er det meget god plass utenom turistsesongen (og bildet over er tatt i Tucepi i oktober). Også i populære byer som Dubrovnik, Trogir og Split er det roligere. Likevel er det som regel alltid en del turister i de mest populære byene; dog ikke så trangt og varmt som om sommeren.

Flyprisene følger våre ferier, og de rimeligste reisene finner du utenom skoleferien. Sjekk priser hos Norwegian, SAS og Star Tour – og du kan lett spare mange tusen på å legge reisen til de billigste billettene. Har du frihet og is i magen, kan du også slenge deg på prisfallet i billettprisene som ofte kommer de siste dagene før avgang.

AddThis Social Bookmark Button

Færre og dyrere sydenturer

september 30th, 2008 admin Posted in Reisenyheter 1 Comment »

Vi har lenge hørt om prisstigning på reiser til varmere strøk. Først var det den høye oljeprisen som gav flyselskapene økte kostnader. Disse blir det kompensert for gjennom flybilettene.

Nå forteller vg.no at de generelt dårlige og usikre økonomiske tidene også vil slå ut på våre reisevaner. Star Tour mener at charterbransjen vil bli redusere tilbudet med hele 100 000 charter-reiser neste sesong. Det er ventet at folk med høye lån vil være mer varsomme med å bestille reise samtidig som reisene blir dyrere.

Ikke alle er enig med spådommen til Star Tour. Det er imidlertid få som tror på noen vekst. For oss reisende kan jo også økt konkurranse mellom selskapene føre til press i prisene, og dessuten gjenstår det å se om prisene på drivstoff vil holde seg høye.

Kroatia

Illustrasjonsfoto fra Tucepi i Kroatia.

AddThis Social Bookmark Button