Kongeparet valgte å starte i Kroatia

august 28th, 2008 admin Posted in Reiseopplevelser, Uncategorized Kommentarer av

I disse dager markerer kongeparet sin 40 års bryllupsdag med en rundreise i Adriaterhavet og Middelhavet. Med seg har de barn, svigerbarn og barnebarn. Rundreisen med kongeskipet «Norge» vil vare i omlag to uker.

Cruiset startet «naturligvis» i Kroatia; og Split var første stoppested. Ifølge VG, besøkte kongeparet, kronprinsparet og Marius det gamle keiserpalasset i Split. Keiserpalasset er et av de eldste i verden og det mest intakte fra romertiden. Det står også på UNESCO’s Verdensarvliste. Med Dronningens interesse og kunskap innen kunst og historie, har det nok vært en stor opplevelse å få vandre i gamlebyen (Diokletians palass) i Split.

Når kongeparet nå forlater Split, nevner kongen i et intervju med Dagbladet at det kan bli «litt øyhopping». Det er da nærliggende å tro at kongeskipet vil ta turen sørover til Hvar og Brac. Kroatia er meget vakkert og behagelig på denne tiden av året. Forhåpentligvis vil kongeparet, som så mange andre, bli litt forelsket i det vesle landet ved Adriaterhavet.

Hvar Kroatia

Foto fra den poplære ferieøya Hvar via ferieikroatia.com

AddThis Social Bookmark Button