Bilder - Primosten i Kroatia

Primosten ligger vakkert til like sør for Sibenik. Her følger noen bilder fra øya og fastlandsdelen. Første bilde viser bukta i sørøst - på fastlandssiden. Her er det populært for båter å ankre opp samtidig som stranda benyttes flittig.

På nordsiden av eidet som binder Primosten sammen med fastlandet, finnes det også ei bukt og ei strand som vises nedenfor. 

På vei ut mot øya, passerer man butikker, salgsboder og et marked. Her finnes et utall av nyttige og mindre nyttige produkter og tjenester for kjøpelystne turister. Like før man går over eidet til øya, ligger ei vakker steinkirke.

Når man går inn porten til gamlebyen på øya, møter man bytorget med kafeer, restauranter og smale gater med butikker. I gatene som strekker seg innover og oppover ser mang flere gamle steinhus med steinheller som takdekke.

På toppen av Primosten ligger den staselige kirka St. Georg. Kirka er omgitt av flotte gravlunder og prydbusker. Herfra har man også en meget fin utsikt til resten av byen. 

Dersom man fortsetter å gå nordover fra fastlandssiden, krysser man ei lita halvøy før man ankommer ei flott bukt som er meget populær blant badende turister (se evt. kart over Primosten).

Tilbake til Ferie i Kroatia 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com . Alle bildene er tatt av Magnus Tangen