Bilder - Split i Kroatia

Det er vanskelig å vise et utvalg bilder fra en så stor by som Split, men her følger et utvalg med fokus på de områdene som er mest populære og som også ligger innenfor det UNESCO valgte da Split kom inn på deres Verdensarv-liste. Første bilde (nedenfor) viser Indre Havn med strandpromenade og småbåthavn i vestre del. I bakgrunnen ser vi tårnet til St. Dominus-katedralen ruve opp i gamlebyen, midt i det som en gang var Diokletians Palass.

Like vest for gamlebyen ligger handlegata Marmontova og deretter kafeer og Hotel Bellevue (som vi ser nedenfor).

Den moderniserte strandpromenaden (vist ovenfor) har fått mye ros og ris for sin dristige integrering av modernisme i en ellers så gammel del av byen. Likevel er bygningsmassen i denne delen av byen preget av ulike stilarter fra ulike tidsepoker. Strandpromenaden strekker seg vestover lang kirken Sv. Frane (som vi ser på bildet under) mot småbåthavna.

Når du ankommer Folkets Plass (Narodni Trg) ser man rett inn mot Jernporten (midt på bildet nedenfor) som er en av inngangene til det tidligere Diokletians Palass.

Midt i restene fra palasset, kommer man til St. Dominus-katedralen som er omgitt av en rekke ruiner fra romersk tid. På 300-tallet var dette Diokletians mausoleum. Den gang var det andre guder som gjorde denne delen av palasset til "det hellige området". Når man går ut i østre ende av palasset (Sølvporten), kommer man til et marked som strekker seg ned mot havna. Det kan nevnes at prisene her er noe høyere enn markeder i andre byer i Dalmatia.

Tilbake i havna kommer man til ferge- og passasjerbåt-området som ligger i den østlige delen. Her ligger store og små båter som frakter deg til store og små plasser nært og fjernt fra Split. 

Tilbake til Ferie i Kroatia 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com .