Bilder fra Solta i Kroatia

Solta heading

Her følger en del bilder fra Solta i Kroatia. Bildene er tatt på vestsiden av øya, og de fleste motivene er tatt i den idylliske landsbyen Maslinica som også pryder toppen av denne siden. Nedenfor ser vi vestsiden av øya like før innseilingen til Maslinica.

Vestre del av Solta

Ei badestrand med en liten strandkafe (de to neste bildene) er det første som møter deg når du runder det vestlige innløpet til Maslinica. Området er også meget populært for dem som ferierer med seilbåt rundt Solta og de omkringliggende øyene.

Badestrand Solta

Noe av det første som møter de besøkende som ankommer Maslinica sjøveien, er det flotte slottet som ligger på den østre strandpromenaden.

Badestrand Maslinica

Slottet er bygget i 1703 av en velstående italiensk familie (Marchi). På baksiden av slottet er det en fin hage, mens fronten domineres av en nylig restaurert trappeoppgang og promenade i samme stil. I tilknytning til slottet er det også en restaurant.

Slott Maslinica - Solta

Mens kostbare lystbåter dominerer havna langs slottet, er det de tradisjonelle fiskebåtene som preger den indre havna. Stilrene steinhus preger strandpromenaden, og her starter også rekken med kafeer som strekker seg utover langs den vestre delen av havna.

Indre havn Maslinica

Sett fra parken rundt slottet, ser vi kafeene som preger den andre siden av havna. På Solta er turisme viktig, og de mange besøkende utgjør et viktig bidrag til næringslivet. Maslinica fremstår da også som en perle og et klassisk eksempel på en idyllisk fiskerlandsby i Adriaterhavet. Øyhopping er her et stikkord.

Restauranter Maslinica

Når man har passert kafeene, kommer man til kaien som benyttes av ulike rederier som frakter turister fra fastlandet (Trogir, Ciovo, Medena). ferieikroatia.com har prøvd turen med M/Y Sirena (som ligger i midten på bildet nedenfor). Denne båten går også innom sørsiden på øya Drvenik Veliki til et populært område som går under navnet "Den blå lagune" (Blue lagoon Krknjasi).

Turer til Solta

Videre utover - mot stranda - følger et område med bebyggelse og brygger med badeplasser. 

Solta - kroatia

Tilbake til Ferie i Kroatia 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com  Foto: M.Tangen