Bilder  fra Dubrovnik

Dubrovnik er det mest kjente - og mest besøkte - reisemålet i Kroatia. Nærheten til flyplassen har gjort den gamle festningsbyen til et yndet mål. UNESCO-byen med de røde hustakene er kanskje mest kjent for sitt festningsverk og den lange muren som strekker seg rundt byen. Nedenfor ser du en del bilder fra Dubrovnik og omegn.

Dubrovnik

Midt på bildet over kan vi se hovedgata som strekker seg ned mot havna. En vandring på bymuren gir en unik utsikt både over byen og over den brokete og mangfoldige kystlinja. 

Selv om det kulturelle og historiske gjerne står i sentrum i en by av Dubrovniks kaliber, skal man ikke gå langt ut av bykjernen for å finne ei badestrand. I sør, ved innseilingen, ligger ei strand (som vi ser på bildet nedenfor) tett inntil byen. Avstanden mellom kultur og strandliv er ikke stor i Kroatia.

Det er også mot innseilingen og den vesle båthavna i sør at Dubrovnik har det mest imponerende festningsverket. 

Kommer du med bil eller buss fra Dubrovnik flyplass, vil du finne flere utsiktspunkt langs veien der du kan se ned på byen samtidig som Adriaterhavet dominerer i vest.. Større skip - gjerne seilskuter - er ikke noe sjeldent syn i leia sør for byen. 

Tilbake til Ferie i Kroatia 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com . Alle bildene er tatt av Kjell Birger Sønstabø