Bilder fra Drvenik

drvenik strand

Her følger en del bilder fra Drvenik i Kroatia. På Makarskarivieraen er Drvenik en av de øtligste byene langs en lang og vakker kyststripe med rene strender og idylliske småbyer. Første bilde viser området der folk flest holder seg i varmt sommervær - på stranda.

Drvenik - Kroatia

Stranda starter nesten ved fegeleiet i østre del av havna og strekker seg vestover mot ei småbåthavn i andre enden av bukta som utgjør Drvenik. På bildene nedenfor ser vi nesten hele bukta, da med småbåthavna i forgrunnen.

Drvenik

Drvenik havn

Like over strandområdet, ligger sentrum av Drvenik. Delvis skjult av en rekke furutrær ligger promenaden med sine kafeer og små butikker. Her trenger man ikke gå langt for å få slukket tørsten - eller for å finne skygge. Det meste av gaten langs stranda er også stengt for biltrafikk.

Drvenik strandpromenade

Ved fergekaien (som fører reisende over til Hvar) og parkeringsplassen i øst, er det et lite marked med noen boder (bilde under).

Salgboder i Drvenik

I gatene over stranda ligger butikker og kafeer. Ellers domineres bebyggelsen av ferieleiligheter ("Apartmani"). Her er det rolig når dagene er varme og folk samler seg på nedsiden av strandpromenaden.

Gate i Drvenik

Leilighet i Drvenik

Bak bebyggelsen domineres vegetasjonen av olivenlunder før de vakre og grå fjellene overtar i høyden. Siste bilde (nedenfor) er tatt på hovedveien ved avkjørselen til Drvenik. Reiser man i motsatt retning (mot vest), har man kort vei til flere må strandbyer langs rivieraen; hvorav Igrane er den første av litt størrelse.

Avkjørsel til Drvenik

Tilbake til Ferie i Kroatia 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com