Bilder fra Kroatia

Primosten toppbilde

Her følger et utvalg bilder fra Kroatia, og da med hovedvekt på kyststrekningen mellom Split og sørøstover langs Makarskarivieraen og til Dubrovnik. Er det et bestemt område man er interessert i, finnes det spesielle bildesider på ferieikroatia.com. Disse omfatter, bilder fra Brela, bilder fra Drvenik, bilder fra Dubrovnik, bilder fra Krka, bilder fra Makarska, bilder fra Marina, bilder fra Medena turistanlegg, bilder fra Primosten, Bilder fra Rogoznica, bilder fra Seget Vranjica, bilder fra Split, bilder fra Salona, bilder fra Solta (Maslinica),  bilder fra Trogir, bilder fra Zadar og bilder fra Vinisce.

Fra sammendraget nedenfor er første bilde tatt en drøy times kjøring nordvest for Split; Vodice. Denne gamle kystbyen er et yndet mål også for dem som kommer sjøveien.

Vodice

Ikke langt fra Vodice ligger Krka Nasjonalpark med sin vakre natur. På ferieikroatia.com kan du se en rekke bilder fra Krka. Denne nasjonalparken er heller ikke langt fra Zadar dersom det er reisemålet. Nedenfor vises et motiv fra gamlebyen i Zadar.

 Neste bilde viser et motiv fra Split som har mye og vise frem. Se gjerne flere bilder fra Split

Split - Kroatia

Er du i Split, har du ikke lang vei til vakre og historiske Trogir som ligger bare noen få kilometer vest for Split flyplass. De tre neste bildet nedenfor er tatt i Trogir. Bilde nr. 2 er tatt fra markedet som ligger på fastlandsiden.

Trogir

Fruktmarked i Trogir

I Kroatia er man nøye med å holde det pent og rent, og man har gjort mye for at alt som befinner seg langs strender og kaier er vakkert og velholdt. Nedenfor ser vi St. Dominikus-kirken. Se eventuelt flere bilder fra Trogir.

Trogir - kaiområde

Like vest for Trogir ligger Seget Vranjica (bilde under), som er et idyllisk og fredelig område med egen havn. Her finner man også en stor campingplass. Se evt. flere bilder fra Seget Vranjica.

Seget Vranjica

På vei østover langs kysten, kommer man til Omis. Denne byen er kjent for sin fortid som sjørøverby, og her finner vi fremdeles spor etter festningsverk og utkikksposter fra tider da det ikke var fult så fredelig langs kysten.

Omis

Kroatisk vei

Når man kjører lang kysten og i innlandet, ser man mange mindre landsbyer og bygder. Hager og kjøkkenhager er tydeligvis viktig for kroater, og man er flinke til å utnytte jordmonnet til å gi avling til eget forbruk. Mange har et rikt utvalg av frukt og grønt på sine eiendommer.

Hage ved Trogir

Marina Kroatia

Før vi folater Split-Trogir-området vises et bilde fra Marina (over) med det gamle forsvarstårnet sentralt i havna. Se evt. flere bilder fra Marina.

Kroatiske fjell

En drøy times kjøring fra Split, delvis gjennom vakkert fjell-landskap (over), kommer man til Makarska-rivieraen. Her starter en unik kyststripe med mange bukter som inneholder vakre strender. I de større buktene har bebyggelsen fått fotfeste, og fiske og handel førte i sin tid til at mange mellomstore og små byer ble etablert nedenfor de lysegrå fjellene langs rivieraen. Over ser vi bilde fra Brela (se flere bilder fra Brela). Den største av disse riviera-byene er Makarska (som du ser litt av nedenfor). Se evt. flere bilder fra Makarska.

Makarska - Kroatia

Langs rivieraen (øst og vest for Makarska) ligger idylliske badebyer i mange av de største buktene. Småstein-strendene er typisk for denne delen av kysten. Nedenfor ser du et motiv fra Podgora som sammen med nabobyen Tucepi er et populært feriemål for mange nordmenn. På isyden.com kan du se flere bilder fra Podgora.

Podgora

Helt sørøst i Kroatia ligger populære Dubrovnik med sitt berømte forsvarsverk og sin lange bymur. Her går kultur, historie og badeliv hånd i hånd. Den vakre UNESCO-byen ligger nær flyplassen, og er antakelig det mest kjente reisemålet i Kroatia. Se evt. flere bilder fra Dubrovnik.

Dubrovnik

Tilbake til Ferie i Kroatia 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com